четвртак, 24. новембар 2016.

POBEDNIK-GUBTNIK


Odavnina čovek još dolazi u nedoumicu ko su pobednici, a ko su gubitnici?!? Prilikom sukoba stavova i mišljenja, verbalnog sukoba, fizičkog sukoba, verskog sukoba, nacionalnog sukoba, rasnih sukoba, polnih sukoba, sportskih sukoba, etničkih sukoba ,državnih sukoba postavlja se pitanje ko je POBEDNIK, a ko je GUBITNIK? Pobednik u svakom sukobu je onaj, koji je svestan svojih vrlina, ali je i svestan svojih mana. Onaj koji se svojih mana ne stidi, već mane pretvara u vrline i njima pobedjuje.
Gubitnik je svakako onaj koji nije svestan svojih mana, koji samo priznaje vrline, a ponidaštava svoje mane. Gubitnik i ako na prvi pogled trenutno deluje kao Pobednik, i sam je svetsan svojih slabosti. Sam zna da je pobeda koju je odneo trenutna i pirova, ali tvrdoglavost mu ne dozvoljava da prizna svoje mane prvo sebi, a onda i drugima. Da bi neko bio kompletan POBEDNIK, mora biti šampion, mora biti spreman da svakog momenta može sebe pogledati u ogledalo, da može u tom momentu biti svestan svojih mana i vrlina, koji može da oceni realno bez komplexa više vrednosti, da li sukob u koji namerava ući, povoljan ili nepovoljan za njega.
Samo onaj ko je svestan, svoje dobre i loše strane može realno proceniti situaciju, eventualnog verbalno-intelektualno-versko-nacionalno-polno- sportkog-fizičkog sukoba, i iz takvog sukoba izaći kao APSOLUTNI ŠAMPION-POBEDNIK.
Iz svega gore navedenog može se videti ,zašto su šampioni sukoba, ma kakav god taj sukob bio, jedinstveni i zašto se kaže da su oni jedinstveni po svemu. SAMO APSOLUTNI ŠAMPION može biti pravi POBEDNIK. Biti apsolutni šampion, put je veoma dug i trnovit. Najteže je samog sebe pobediti i postati svestan svojih mana i svojih vrlina . Večiti i najteži naš protivnik posle nas samih je naš ŽIVOT.
Sa životom se borimo do poslednjeg našeg daha, i zato moramo biti svesni svojih vrlina i mana, jer je borba duga i naporna.
ŽIVOT JE BORBA u kome nema lakih rundi i mečeva, jer onaj meč, ona runda, koja nam je danas bila laka, sutra je već teža i gora od ove danas.
U ŽIVOTNOJ BORBI BORIMO SE ZA SEBE, SVOJU PORODICU, SVOJU DECU I NAŠE ŽIVOTE. I ZATO NEMA PREDAJE.

S' poštovanjem
Poslednji Urbani Samuraj
Vladimir Speedy Savic
dipl.trener borilačkih sportova i veština.

Нема коментара:

Постави коментар