четвртак, 24. новембар 2016.

LIČNA BEZBEDNOST NA PRVOM MESTU.


Koliko ste puta čuli u životu pojam LIČNA BEZBEDNOST?
Šta je to lična bezbednost? Kako se ona primenjuje? Čemu služi? Kakva joj je namena? Šta dobijamo ličnom bezbednosću, a šta gubimo? Gotovo da nema osobe na ovom svetu, bilo starosne dobi, bilo koje vere, narodnosti, etničke zajednice ili grupe, da tokom svog života nije čuo ili izgovorio na svom jeziku " KO SE SAM ČUVA, I BOG-(ALLAH-BUDA-SHIVA itd) GA ČUVA". Pored svih sistema bezbednosti savremenog doba, koji služe u zaštiti i preventivnom delovanju na otklanjanju opasnosti po lični život i telo pojedinca ili grupe osoba, naroda, države (suzavci, šokeri video nadzori, alarmi, senzori, bezbedonosne agencije, obaveštajne agencije, Vojska, Policija, satelitski snimci,agencije za obezbedjenja, telohranitelji, bezbednost na internetu itd), najbitnija je LIČNA BEZBEDNOST Vas, Vaše porodice u celini, a najpre vaše DECE .Divim se ljudima koji bez trunke razmišljanja stavljaju slike svoje dece za profilnu ili naslovnu fotografiju svog profila, gde su objave na PUBLIC tj JAVNE. Većinom svi idu logikom: " neće to da se desi meni, mom detetu, nerazmišljam tako, to je užaš, ali ako tako razmišljam ući ću u maniju gonjenja,paranoju, postaću opsednut/a time, ne ne treba mi to". Ne treba ići u krajnost, ali treba biti OPREZAN. Živimo u vremenu nažalost u kome vladaju PREDATORI-PEDOFILI, razni manijaci, koji šetaju oko nas, a da zlo bude gore ima ih na ovoj mreži. Imaju lažne profile, neki imaju i prave, ljupki su i dragi na početku, ali čim dobiju Vaše poverenje, vaše dece tu nastaje PAKAO za sve Vas. Danima možete pa i u godinama iza nas da pročitate, koliko je pohapšeno manijaka sa FB mreže koji su imali nameru da nešto urade, ali isto tako pročitali ste koliko je MANIJAKA nažalost ostvarilo svoje bolesne želje i namere.
Ako se samo malo vratite unazad, setiće te se deteta male MAŠE iz naselja Braće Jerkovića, koju su iz naručja majke oteli francuski državljani ?!?! SEĆATE SE???!!!! Samo BRZOM i PRAVO VREMENOM REAKCIJOM, mojih kolega, dete je spašeno.
Kako su došli do male MAŠE?!?. Došli su putem FEJSBUKA, videli joj sliku na mreži. Svi Vi dragi roditelji, tetke, ujaci,ujne, strine i stričevi, bake i deke, koji koristite ovu mrežu, pre postavljanja slika imate opciju DA OBJAVU VIDE PRIJATELJI, SAMO ODABRANI PRIJATELJI ili PUBLIC tj JAVNO. Podesite profil i odaberite ko može da vidi slike vaše dece. PREDATORI vrebaju, oni su svih starosnih dobi NAZALOST od 20 do 80 godina. Pedofilija osim što je manijački nagon ka sexu sa detetom, ujedno je i težak poremećaj i bolest. Nazalost većina njih se očito zarazi, na taj način što ovde na internetu, gledaju takve užasne filmove i to u dužem vremenskom intervalu, te posle nekog vremena i sami dobiju takav nagon. Postoje službe koje se bave prevencijom i hvatanju takvih manijaka sa mreže, ali dragi prijatelji-roditelji. da bi nas iko mogao sačuvati-zaštitio moramo se i sami čuvati, tj čuvati svoje najdraže i najvoljenije osobe. Svet je nažalost pun bolesnika, manijaka i raznih predatora. DECI NE OTVARAJTE FEJSBUK PROFILE. Šta će detetu FB?? Ako ima otvoren profil VI mu ugasite.Poštovane dame, za Vas takodje mali savet, izbegavajte da se same kasno noću vraćate kući. Izbegavajte mračne haustore, prolaze, ukoliko Vam je mrak u zgradi gde živite ili ulica gde stanujete, neka Vas ili neko sačeka ili doprati. Nepoznatim ljudima ne otvarajte vrata. Izbegavajte šetnje i sedenje na mestima gde nije osvetljeno, pa čak iako je vas dve-tri, jer ne znate koliko njih može da naidje. Izbegavajte da osobu koju ste sad upoznali, ili je poznajete površno od ranij,e ulazite kod takve osobe u kola ili stan, ili da takvu osobu primate u stan ili vaša kola. Pre početka druženja sa nekom osobom ili zabavljanja procenite je ko je, šta je, kakav je -kakva je, odakle je, raspitajte se o njoj, pa onda odlučite šta će te dalje. Ne nasedajte na priče imau posao za Vas preko granice, dobro plaćen BABYSISTER, odete li na takav način tj priču, ulazite u većinu slučajeva u prostituciju, a možda čak i u trgovinu ljudima, organima itd. Prilikom uslaska u ugostiteljski objekat, trudite se da Vam ledja budu okrenuta ka zidu, a da Vam pogled uvek bude ka ulaznim vratima, odnosno pravcu odakle neko može da udje.
Gledajte da Vam LIČNA BEZBEDNOST Vas,Vaših porodica i osoba koje volite, uvek bude na Prvom mestu.
ŽIVOT JE JEDAN, ČUVAJMO GA NAJPRE SAMI, JER REPRIZE ŽIVOTA NAŽALOST NEMAMO.

S' poštovanjem
Poslednji Urbani Samuraj
Vladimir Speedy Savic
dipl. trener borilačkih sportova i veština.

Нема коментара:

Постави коментар