четвртак, 24. новембар 2016.

OBRAZOVANOST NEOBRAZOVANOST.


Izmedju čitanja preko koga se informišemo, učimo, saznajemo, razaznajemo, dobijamo odgovore na neka pitanja, mi umesto čitanja biramo LIKE ili ti sviđa mi se. A Zašto ? Lakše je u tri sekunde lajkovati tj označiti sviđa mi se 5 slika, nego odvojiti vreme i pročitati nešto, zašta je potrebno 5 -10-15-20 minuta ( ako se čita pažljivo sa razumevanjem i pamćenjem bitnih stvari, citata, ključnih reči itd).
Najveći naš neprijatelj nije NEZANJE, već POLU-ZNANJE, POLU-ISTINA, POLU-PISMENOST. Kada raspolažemo polu-istinom, polu-znanjem-kada smo polu-pismeni, u većem smo životnom probelemu, sa nama se lakše može manipulisati, određene stvari, događaji, bitni datumi, istorijske činjenice mogu nam se servirati na način koji na prvi pogled nama deluju poznate, a onda putem obmane, zablude prezentuje nam se iskrivljena verzija tih događaja, činenica itd, tako da i sami počnemo verovati u takve stvari. Pismenim i obrazovanim ljudima koji imaju jasan cilj, biznis plan i slično, njima je lako nas dovesti u zabludu.
Primera radi, sve češće se može čuti medju mladim ljudima da postoje lake droge koje služe za opuštanje, koje mogu da se ostave, koje ne izazivaju zavisnost, već služe kao medikamet u lečenju raznih bolesti, pa i problema na relaciji oni-škola-roditelji-ljubav ?!? Naravno te dezinformacije šire DILERI, oni koji uvlače OVCU u svet pakla, svet propadanja samog sebe i uništavanja porodice.
ALO DECOOOOO...KLINCI STOP...NEMA LAKIH DROGA... NEMA..NEPOSTOJE LAKE DROGE...To je laž i obmana onih koji Vas truju, koji zarađuju na vašem zdravlju, onih koji od Vas prave bolesnike i zavisnike. Dileri sve češće pričaju, prva ruka čist heroin od njega se ne umire ?!?! Jeste prva ruka čista, ali se od nje umire.
Naravno da se UMIRE.Umire se i od Prve, druge, pete, desete ruke..umire se ... Najčešće PREDOZIRANJEM.
Heorin Vas omamljuje, oduzima Vam snagu, često ste malaksali, mučnina i dr. Kada krizirate, u žargonu rečeno kada ne uzmete doručak, ručak i večeru ( koja vam se pakuje u kvoterima-te vam tri obroka stanu u 1 gram žutog), hvata Vas osećaj da Vam se mišići odvajaju od kostiju, pada temperatura, kreće grzonica, nervoza, jer nemate robu da se "SREDITE". Tada kreće Vas pakao i pakao vaših porodica. Čistog heroina sve manje. Obično 1 gram heroina se meša u drugj ruci sa mišomorom, paracetamolom da bi se dobilo na većoj količini. Kada se ostane bez novca za robu, najčešće se muškarci bacaju na kriminal tj ulaze u svet kriminala, vrše krađe, razbojništva, otimačine, da bi doši do novca za "ROBU". Žene isto to rade, stim da većina pored toga radi i PROSTITUCIJU. Prodaju sebe zarad 1-og grama heroina, koji im je potreban, da bi ceo dan bili u NORMALI, iako su rodjeni normalni, zbog polu-znanja, polu-obrazovanja, polu-istine
kojom su i ONI raspolagali, ušli su u svet laži i bomana i postali su NARKOMANI.
Pored njih, stradale su i njihove porodice.
Kokain ima dejstvo superiornosti, daje snagu, izdržljivost, razdraženost. Umislite da možete sve, pa čak i da letite.
I to je lepo, ali kad bi se šalili. 1 gram belog praha i ceo svet je Vaš. Ono što je bitno jeste da KOKAIN zovu kraljevska droga, jer je skup i većinom ga koriste "Vaši TV IDOLI ( estrada, poneki propali sportista, glumac, advokat, pisac). Koriste ga oni koji imaju NOVAC za bacanje. Kada nema 1-nog grama belog, kriza je identična 1-om gramu žutog. Način dolaska do novca za gram belog, identičan je kao i dolazak do novca za kvoter žutog. I tako u krug iz dana u dan dok se NEOVERITE tj NEUMRETE sa špricom u veni, ili od belog praha pod nosem u nekom wc, separeu ili u žargonu rečeno klonji.
Samo zato što Vas je mrzelo da učite, da se obrazujete, informišete, slušate, Vaš mladi život se sveo na BELO-ŽUTI SVET, sa krajem kao uveli cvet. Zbog toga što ste se ugledali na poznate, vaše pogrešne idole, one koji su non stop na medijima, zato što ste baratali polu-istinom, polu-znanjem, zato se našli u začaranom krugu, krugu koji Vam negarantuje uspeh već propadanje.
Na žalost svih nas, takvih pogrešnih idola je sve više u medijima.
Nemam prava nikome da govrim šta da radi, svako bira i gradi svoj život onako kako je zamislio. Jedino našta imam pravo jeste da iznesem svoje mišljenje, stav, i time pokušam da utičem na svest Vas mladih.
Naravno VI mladi sve znate, Vi ste sve u životu prošli, Vi koji ste toliko obrazovani da kada čujem koliko nebuloza izgovorite, ili pročitam koliko gluposti napišete slatko se nasmejem.
Žalosno je što su se Vaši životi sveli na sex, drogu, noćni život i tzv bleju. Lajkujemo slike bez texta, a sam text...pa od njega bežimo kao đavo od krsta...jer ko na šta piše u njemu..Nebi da saznam nešto što ne znam, i nebi da čujem ono što ne želim da čujem, jer me ISTINA BOLI, pa ću zato ostati polu-pismen u polu ili totalnom ne znanju, jer je danas sramota biti:
ZDRAV, NORMALAN I OBRAZOVAN ČOVEK.

S' poštovanjem
Poslednji Urbani Samuraj
Vladimir Speedy Savic
dipl. trener borilačkih sportova i veština.

2 коментара:

  1. ovo mora da se postuje na fb...jedina, prava istina a retko ko je zna- zato sto ih MRZI da saznaju, nego idu linijom manjeg otpora...jer su "smoreni" zivotom......a posle kad stvarno dodje muka, onda gde si Djuka...kasno je tad...edukacija i preventiva je lek

    ОдговориИзбриши
  2. Istina! I dalje polu obrazovani ne žele da pročitaju nešto pametno, kao što si naveo, nego gledaju fotke (vidim po svojim objavama) i čude se što ne napreduju, i isto razmišljaju i rade kao u prošlom veku!!!

    ОдговориИзбриши