четвртак, 24. новембар 2016.

BALKANSKI MENTALITET

Samo naš ovaj balkanski mentalitet ( a vezano za ceo prostor bivše SFRJ), uči i vaspitava žensku decu, da je sramota pričati o sukobu sa mužem u kući i razvesti se od njega, jer po tumačenju zaostalih brđana sa ovih balkanskih prostora, samo se žene niskog i lakog morala razvode od muža. On je muško, On može da te bije, On može da te vara, On može da pije, On može da se kocka, On može da se drogira, On može sve, a tvoje je da ga služiš, ćutiš i trpiš jer ženino je da brine o kući, njemu, njegovim roditeljima, njihovoj deci, a njegovo je sve već pomenuto. Ukoliko se žena odluči i skupi snage, hrabrosti da napusti muža nasilnika, neće naići na podršku od strane Oca, majke, brata, sestre i ostale familije, od njih PODRŠKE NEMA, iz razloga šta će reći komšiluk, tračare i alapače. Većina ovakvih slučajeva je kada su u pitanju manji gradovi, mesta i sela. Pitanje da li je bitniji ŽIVOT VAŠEG ŽENSKOG DETETA, ili je bitno šta pričaju dokoni ljudi po selima, mestima, gradovima gde živite ?!?!?
Nije sramota otići, napustiti i prijaviti nasilje i nasilnika u braku i porodici.
Sramota je znati da neko trpi PSIHIČKO, FIZIČKO, SEXUALNO i EKONOMSKO nasilje, a da to taj neko ko zna NE PRIJAVI. Ako taj neko ko zna PRIJAVI, time eventualno možda i spase život onome ko trpi zlostavljanje.

S' poštovanjem
Poslednji Urbani Samuraj
Vladimir Speedy Savic
dipl. sportski trener borilačkih sportova i veština.

1 коментар:

  1. Na žalost istina je. Mene nikad nije zanimalo ko šta misli o meni, pa sam se razvela posle 5 godina da ne kažem kakvog braka. Nisam mogla više trpeti kojekakve nezrele gluposti, a negledala sam se bolesnih i nesrećnih žena koje nisu imale hrabrosti i podršku roditelja i bližnjih, i nisu učinile taj korak koji nas žene razdvaja na raspuštenice (raspuštene žene koje otimaju tudje muškarce,xaxaxax)i na poštene mučenice koje su u srećnim brakovima (same sebe ubedjuju u to, a i druge)!!! Posle samo tri meseca od razvoda, niko nije mogao poverovati da sam procvetala jer sam se oslobodila tereta i gluposti!!!

    ОдговориИзбриши