недеља, 28. фебруар 2016.

REALITY SHOW MENTALNO ZATUPLJIVANJE NARODA....

MENTALNO ZATUPLJIVANJE NARODA....

pise: Vladimir Speed Savic osnivac: Srbska Akademija Samoodbrane.

Umesto vaspitno-obrazovno-naucnih emisija, humorističkih serija, filmova, umetnosti, muzike,sporta, vecina televizija u Srbiji emituje takozvane reality-je i show-e, u kojima dolaze do izrazaja osobe sumnjivog morala, biografije, prostaci, mentalno blago ili teze retardirane osobe, nepismene, neobrazovane spodobe, kraljice silikona, prostaci i nevaspitane ale, koji preko noci postaju poznati vidjeni slavni, i sto je najgore postaju UZORI i IDOLI NASE DECE...
Takve spodobe dobijaju naslovne strane, gledanost u udarnim terminima, i naravno OGROMAN NOVAC ( uglavnom oko 50.000 eura) .
Neko ce reci, postoji daljinski upravljac, deci se promeni kanal, postoje novi tv aparati sa sifrom zabrana odredjenih kanala. Takodje neko ce reci ja mojoj deci govorim to ne treba gledati, to sto oni rade nemoj nikada da radis itd.
A da li je moguce i da se promeni odredjeni kanal, zakljuca kanal, obaviti razgovor sa decom, da oni to nece pratiti i te iste spodobe dozivljavati kao svoje idole i oponasati iste ????
Kako deci objasniti da se moraju skolovati, da moraju uciti, da nema LAKE ZARADE, kada svakog momenta pred svojim ocima i jos nedovoljno razvijenim mozgom, imaju servirane ove gore pomenute spodobe ???!!!!
Kako ocekivati od nase DECE da postanu zdravi, pametni, obrazovani, vaspitani ljudi, kad im se non stop servira sve suprotno od onoga sto uce u skoli, porodici ?!?!?!?!

Kako ocekivati da se smanji vrsnjacko nasilje u skolama, na ulici, javnom prevozu, sportskim objektima-manifestacijama, kada ti famozni "VISOKO OBRAZOVANI" njihovi idoli i sami uzivo na tv ekranima, promovisu nasilje, agresiju, prostačko izrazavanje i kulturu ponasanja nedostojnu ljudskom rodu u 21.veku ??!!!

Čiji je interes da se ovakav nacin ponasanja, izrazavanja, oblacenja tj golotinje promovise ??!!!
Da li je ovo novi nacin vaspitanja novih generacija koje nicu ?!?!

Gde je sad ona nasa obrazovana elita intelektualaca, da da svoj glas ?!

Da li je stvarno doslo ono vreme KAD PAMETNI ZACUTE, A FUKARE PROGOVORE?!?!
Da li cemo stvarno svi praviti ludi, dok ovakav krem elitnog drustva dolazi do izrazaja ??


Sportisti, intelektualci, profesori, pedagozi, psihijatri, psiholozi, lekari, radnici, seljaci, DAJTE SVOJ GLAS PROTIV ovih spodoba, recite svoje misljenje i stav....Razgovarajte sa komsijama, prijateljima, rodjacima, svojom decom, komsijskom, omladinom da se manu gledanja reality-ja i raznih show-a gde se pojavljuju ove spodobe...Ubedjujte ih.....pomerite se sa mesta, jer ako danas to ne uradite, sutra ce vasa mezimica ili mezimac biti jedan-jedna od ovih neobrazovanih, nevaspitanih spodoba, zbog kojih ce te se sutra sramiti i zaliti sto ste bas Vi roditelj te spodobe.
Kako ove spodobe sebe reklamiraju ljudi bi rekli kakvi HUMANITARCI, dobri ljudi, a niko od njih nije usao tamo da bi recimo dosao do pobede, i novac osvojen tom pobedom DONIRAO nekom bolesnom detetu, kome zivot zavisi od prokletog novca...

Jedina zajednicka stvar svih njih koji su tamo je NOVAC, i zbog njega ce svasta uraditi da bi ga osvojili.

Postovani prijatelji, roditelji, draga deco i omladino, ne trosite vreme gledajuci ove spodobe, novac koji imate ne trosite na pozive i poruke podrske ovih spodoba, provedite dan okruzeni porodicom i prijateljima, izadjite u prirodu, bavite se sportom, posetite pozoriste, galerije, zoloski vrh, bioskope, prosetajte, decije radionice...Sto manje vremena provodite uz televizore, kompijutere i mobilne telefone....
Pola sata minimum fizicke aktivnosti dvevno za odrasle, i sat vremena za decu, svako moze da odvoji da bi izbegli MENTALNO ZATUPLJIVANJE, koje Vam se svakodnevno servira.

S' postovanjem,
dipl.trener borilackih sportova i vestina
V.Speedy.S

Нема коментара:

Постави коментар