недеља, 1. јануар 2017.

VEŠTAČKI NOVOGODIŠNJI PROGRAM


 Pojedine TV stanice, polako ali sigurno gube kompas, kreativnost, i smisao za novogodišnje programe. 
Da li gubitkom inspiracije, kvaliteta, loše organizacije, same loše volje da urade kvalitetan novogodišnji program, oni urade klasičan šund i kič. Nevezano od televizije, svaka televizija ima isti konpect počeka novogodišnjeg programa, veštačko ponašanje voditelja novgodišnjeg programa, lažan smeh, glup smisao za humor, veštačke fore i fazoni da bi na jeftin način bili zanimljivi publici koja očekuje nešto novo da vidi. 
Nažalost gledaoci od svega vide zapravo samo "lažna lica" svojih ljubimaca i idola.

Zašto je to tako ?!? 
Već godinama u nazad, tj decenijama kod nas se svaki program, kulturni, umetnički, zabavni, obrazovni sveo na takozvanu "KOMERCIJALU".
Duhovitnost, dovitljivost, snalažljivot, humor, način izražavanja novih " ZVEZDA i ZVEZDICA", ko je gledamo preko malih televizijskih ekrana, na raznim tv stanicama, gotovo da i nepostoji. Sve je to veštački. Sam smeh buran alpauz u pozadini, koji daju ljudi u publici, koji dolaze da budu publika za emisiju manje više namešten. 
Novogodišnji tv skečevi novih, srednji i starijih manje popularnih glumaca, pevača, voditelja  govoto su ravni NULI. 
Stare fore, vicevi koji prerađeni od pre 10-15-20 godina se ponavljaju. Pravih TV lica, komičara, aforističara i voditelja novogodišnjih programa, kao što su bili Minimax, Predrag Živković Tozovac, Zlata Petković-poznatija kao Marija iz serije Povratak Otpisanih,  Cune Gojković i drugi, koji su objedinjavali humor, skečeve, poučne viceve u kombinaciji sa muzičkim numerama  više  NEMA.
Ono što vidimo tokom takozvanih novogodišnjih programa je glamur, polugole voditeljke, skupa obrađena kompijuterska scenografija, polugole pevačice i "starlete" sa jedne strane, do grla zakopčane ali utegnute pevačice sa druge strane, pevače i pevačice u skupim markiranim odelima, skupim satovima i lažnim osmesima. Kada se na to doda da svi pevaju s' brda s' dola po jednu strofu pesme, gde već naredni prelazi na drugu pesmu, sa totalnim drugim zvukom, muzičare koji drže instrumente i dok play back ide oni čak i ne vrše pokrete ruku u rtim muzike koja ide, po sistemu brza-lagana-brza pesma dobijemo  kako naš narod kaže : PROMUĆKAJ PA PROSPI".  
Pojedine pevačice, bolje rečeno "propale i zaboravljene" koje su nekad nešto kao značile ili bile na sceni, gotovo misle da su toliko bitne, da im je humor jaka strana, ne silaze sa tv ekrana i emisija u udarnim terminima,pa na svako pitanje polu retardirne voditeljke, smeju se kao lude na brašno, odnosno razvalče osmeh od uva do uva, malte ne dok  heurolon ili botoks u licu koje su prezatezale nepukne. 
Došlo vreme kada i baba može ponovo biti devojka.
I tako... godina za godinom, decenija za decenijom zakovani za televiziju gledamo sve više nekvalitetni televizijski program.

Kada saberemo i oduznemo,pomnožimo i podelimo, shvatimo da nam je KULTURA, HUMOR, SMEH, ŠALA, KOMIKA i sve ostalo postalo LAŽNO i VEŠTAČKO.
Razlog zbog čega je to tako, možemo potražiti u tome da su mediji tj tv stanice danas svakome dostupne i da danas svako može da se pojavi gde hoće i kada hoće. A još gora stvar ili problem je takozvano "NAMETANJE" pojedinaca. 
Odavno se priča da pojedine emisije na najgledanijim tv emsijama  udarnom terminu, naplaćuju gostovanje gostima tj "zvezdama i zvezdicama", koji osim što su imali novca daplate učešće u toj krš, kč, šund  emisiji, ništa osim gluposti nisu imali šta da ponude. Gola tela, glup humor, lažni osmesi po sistemu smeju se ko ludi na brašno postali su zaštitni znak emisija za široke narodne mase, kojima se narod zatupljuje. 
O samim tekstovima pesma, koje se pevaju u tim NG emisijama, nema šta da se kaže, odavno je sve rečeno na tu temu, po sistemu : "ŠIO MI GA ĐURA".

KULTURO, HUMORU, KOMIKO PROBUDI SE, IZDIGNI SE IZ SENKE NEKULTURE. 

HOĆU KULTURU, OBRAZOVANJE, UMETNOST I VASPITANJE.....STOP NEKULTURI I KOMERCIJALI.
KVALITET, A NE KVANTITET.

S' poštovanjem
Poslednji Urbani Samuraj
Vladimir Speedy Savić
dipl.trener borilačkih sportova i veština.

Нема коментара:

Постави коментар