субота, 17. децембар 2016.

SREĆA NA RULETU, PAD NA TIKETU.


Već predugo gledam i pomno pratim mentalno stanje nacije.
Iako po struci nisam ni psiholog, ni psihijatar, ni psihoterapeut, ni sociolog, niti po zanimanju novo-komponovani analitičar, odavno mi pažnju okupira "SREĆA NA RULETU, I PAD NA TIKETU ".

Jedna od retkih privrednih grana privatnog biznisa, koja ima dobit i posluje u suficitu pored menjačnica su kladionice i kockarnice, koje su sve češće spojene što bi se reklo JEDAN u JEDAN, gde je uplatno mesto tiketa, tu je i igračko mesto elektronskog ruleta. Sve češće se dešava da ono što se dobije na ruletu padne se na tiketu i obrnuto. 

Ni jedan kockar tj tzv "kladioničar", neće priznati da je zavistan od klađenja tj KOCKE.  
Odgovore koje daju na tuđu konstaticiju da je klađenje kocka i gubljenje novca je : " Ma daj šat ti je, ulažem dvadeset, pedeset, sto dinara ne igram ja na veliko, to je bre čisto iz dosade, popunim tiket, kakvi Ja i kocka" ?!?! I naravno pri tome Vas laže, laže sebe jer neshvata da je ozbiljno bolestan, tj zavistan od toga da li će Bajern iz Minhena u Bundes ligi biti prvi, koga dovodi za pojačanje i da li će baš danas protiv Dortmunda doći iz KECA u IKS, ili iz DVOJKE u KECA. 
Kocka pripadi grupi bolesti i zavisnosti, grupi u kojoj su alkoholizam i narkomaija.
Ko je sve danas u kladži ?? Ko sve danas ide u popularne kladže ?!?! Ko sve gubi ko sve dobija ??
U kladže idu svi od 18 pa naviše godina. Poznata lica i nepoznata.
 Kladža je postala opasna privredna grana naše SRBIJE, koja odlično posluje od jutra do mraka, koja ima mnogo zaposlenih, neki su čak i 24 sata tamo, jer dok čekaju ishod Bajerna M i Dortmunda, ubija vreme na elektronskom ruletu, pa umesto na radnom mestu, školi ili fakultetu, on radi u "kladži". 
Još kad bi svojim radnicima kladže plaćale pneziono invalidsko  i zdravsteveno osiguranje, gde bi sreći bio kraj ovim bolesnima. Kući nebi morali odlaziti, radili bi sve tri smene.
Često u redu za uplatu možete videti poštare, lekare, policajce, vojnike, učenike, studente, radnike, seljake, političare, batice iz kraja, klošare koji prose da bi bacili na tiket, i time se nadali dobitku.
Drugim rečima naša nacija hoće leba bez motike. A to ne može.
Danas je na kladži dobio 100.000 dinara, idemo šizenje ludenje, iće, piće za ortake poput sebe tj bolesnike..SLAVIS E DOBITAK, a da li se računalo, koliko je lični GUBITAK??!!
Kada ga pitaš koliko si do sada izgubio na toj kladži, kao svaki bolesnik naravno da neće priznati da je bar toliko pukao, reći će sitno, čak od početka kako se bavi kladžom on igra u plusu :-) hahaha ...Ma važi...Sine tu tvoju kladžu stvorio je neko mnogo pametniji od tebe i mene, neko ko je odavno izračunao i zna koliko moraš da pukneš, da bi dobio tu sumu. 
Pored toga ubacio ti je još i snimljene trke pasa, gde po uplati se zna koliko se gubi i kada se dobija, tj koliko mora da se okrene da bi ti dobio, a uz to tu ti je i rulet, a i novi aparat sa voćkicama, i ono standardno karte veća-manja. Gotovo da danas nema firme, državne ili privatne gde nije upaljen televizor sa teletextom opcija kladža, ili da nije nečiji telefon od zaposlenih na aplikaciji sigurica-kladža :-) .  
Šta je to što nas vuče ka KOCKI ??
Prvo: brza i naizgled laka zarada. I jeste zarada ali ne za nas nego za vlasnika. 
Drugo: da pokušamo da okušamo sreću... Sreće u kocki NEMA.
Sve je matematički izračunato i proračunato pre nego što je uopšteno ta igra i puštena u promet.
Treće: nemam posla, u mladosti sam se bavio fudbalom, buljim stalno u tv i baš prošle nedelje, kada sam gledao premijer ligu pogodio sam da će Mančester Junajted pobediti Čelzi, te poučen tim iskustvom idem da dobijem. Naravno padaš ko vrata posle zemljotresa.
Četvrto: drug ti ima dojavu  da će Arsenal pobediti Totenhem i da na uloženih 1000 dinara, dobija se 500.000 dinara. 
Naravno fora, prevara klasična, jer kako je On u srbiji znao šta će biti u Engleskoj?!? I da ima tu info zar bi uložio crvenu a ne ljubičastu od 500E ?! 
Sve u svemu polako ali sigurno postaješ bolestan prvo  za sebe, pa za porodicu, pa za prijatelje. Sve manje vremena provodiš u poslu, na poslu, sve manje posvećuješ vreme poslu, školi, fakultetu, a sve više posvećuješ vreme uz alkoloh i duvan svom novom poslu tzv KLADŽI".

KLADIONICA JE BOLEST. POTRAŽI STRUČNU POMOĆ NA VREME...KOCKA KAO I DROGA, KAO I ALKOHOL UZIMAJU SVOJ DANAK...RECI NE POROCIMA.
OSTANI NORMALAN. 
TIME IS TICKIN' AWAY....

S' poštovanjem,
Poslednji Urbani Samuraj
Vladimir Speedy Savić
diplomirani sportski trener borilačkih sportova i veština.

Нема коментара:

Постави коментар