среда, 7. март 2018.

VREME KAD OPOZICIJA NAPADNE OPOZICIJU. VREME TROJANSKIH KONJA.


Došlo neko ludo vreme, kada opozicija napada opoziciju.
Da je došlo neko ludo vreme, mogli ste svi da vidite, u toku izborne kampanje za beogradske izbore na kojima je da naglasim, SRBIJA glasala za gradonačalnika Beograda, umesto beogradjana. Pored ne fer zastupnjenosti pozicije i opozicije na medijima sa nacionalnom frekvencijom, redovnim spinovanjem, do iznošenja mora neistina o liderima opozicije, imali smo slučaj da i ono malo vremena, što su predstavnici opozicije imali na madijima sa nacionalnom frekvencijom, da u toku iznošenja svojih programa pojedini tzv " opozicionarI" javno i bez blama umesto da govore o lošem radu gradske vlasti, napadali druge lidere i predstavnike opozicije. Navešću samo nekoliko primera.
Ludi Radule, u toku emisije posvećene beogradskim izborima, javno, uživo napada i optužuje Šapić Aleksandra drugog opozicionog lidera sa liste Šapić Aleksandar Gradonačalnik, nazivajući ga trojanskim konjem vlasti. Ludi Radule tu se nije zaustavio, već nastavio u svom maniru, u kome je pokazao i nedovoljno elementarno poznavanje kako funkcioniše opštinska vlast. Optužio je Šapića da je zaposlio u veću GO Novi Beograd sina predsednika SRS-a. Naravno da to nije tačno. Ko imalo zna kako funkcioniše skupština opštine, zna kako se bira predsednik opštine i članovi veća, da se oni ne zapošljavaju već imenuju. Ko je slušao Šapićev odgovor Ludom Radulu mogao je da nauči i čuje logično i zakonsko objašnjenje : Prvo se formira skupstina koju cine odbornici .Na skupstini se glasa za predsednika opstine iz stranke koja ima vecinu , a posto retko ko ima apsolutnu vecinu, uvek tog predsednika podrzi jos jedna ili vise stranaka .To je automatski vrsta koalicije .U veće opštine ulaze proporcionalno broju odbornika . Na primer, ko je dobio najvise ima 3 clana veća, ko je drugi ima dva člana veća, a ko je treci ima 1 člana veća ( uvek je to dogovor koji pocinje izborom predsednika i zavisi od slucaja do slucaja ). Koga ce stranka imenovati za clana veća, ne moze uticati neko iz druge stranke koja je u toj opstini na vlasti niti predsednik opstine. Slogan kampanje Ludog Radula takodje je bio dvosmislen i uperen protiv opozicije " DA OVI ODU, A DA SE ONI NE VRATE".
Samo je Ludi Radule SAVRŠEN.
Ludi Radule, gotovo sve svoje resurse upotrebio za obračun sa opozicijom. Sredstva nije birao.
Drugi primer gde opozicija napada opoziciju je i gostovanje "čuvenog velikog lidera, opozicionara, vizionara i lidera" Čedomira Jovanovića u emisiji Upitnik na RTS-u. U toku debate predstavnika lista za beogradske izbore, ničim izazvan, Čedomir Jovanović optužio druga dva prisutna opoziciona lidera Dragana Šutanovca i Dragana Đilasa, kao i Borisa Tadića koji nije bio u emisiji, citiram: " zbog tebe Sutanovac, zbog tebe Djilase, zbog Tadića, ja sam ostao na ulici, i sa policijskim obezbedjenjem sa kojim mi deca rastu". Moram da naglasim da mi je Čede baš žao, ali onako od srca. Vidi se da jako, jako loše živi, loše se oblači, provodi, putuje, a i imovinska karta mu baš govori da je neko ko je OSTAO NA ULICI.
Gledaoci koji su pratili gostovanje Ludog Radula, i Čede Jovanovića, jedino šta su mogli jeste da i ako su bili za njih do tog momenta, na dan izbora svoj glas ili daju nekoj treće rangiranoj opozicionoj listi, ili glas da daju vladajućima, ili pak da dobar deo njih ipak ostane kod svojih kuća i svoj glas NEDA NIKOME, što se na kraju tako i pokazalo. 800.000 beogradjana usled delovanja trojanskih konja ludog Radula i "ostavljenog samog čoveka na ulici" Čede Jovanovica, nisu izašli na birališta, te nam je rezulatat ovakvih izbora, takav kakav nam je.
Oči prave opozicije u narednih četri godine, biće uperene na samo dve liste u gradskoj skupštini Djilasa i Šapića ( ako su pametni napraviće koaliciju). Gotovo ne moguće je da stranka poput Demokratske Stranke koja postoji 28 godina, nije osvojila ni jedno odborničko mesto u skupštini grada Beograda.
Veštačkim putem poslati smo ispod cenzusa.
Šta se zapravo dogodilo, nije teško da sami zaključite.
Ujedinjenje prave i istinske opozicije bez trojanskih konja u vidu navodnih i lažnih opozicionara, jedini put do Oslobodjenja Beograda, a zatim i cele Srbije. Samo ujedinjena i dobro organizovana opozicija može na izborima pobediti poziciju i doneti promene.
S poštovanjem
Poslednji Urbani Samuraj
Valdimir Speedy Savic
dipl. trener borilačkih sportova i veština.

Нема коментара:

Постави коментар